Exploded View, Dutch Design Week

Onze bijdrage aan het verhaal van het Biobased Pavilion op de Dutch Design Week. Natuurinclusief wonen, ook voor plant en dier! 7 tips

Dutch Design Week, Exploded View


The Exploded View, Beyond Building, Neighbourhoods:
www.theexplodedview.com

Onze bijdrage aan het verhaal van het Biobased Pavilion op de Dutch Design Week.

Natuurinclusief wonen, ook voor plant en dier!

7 tips

Verrassend veel dieren en planten wonen op en rondom onze huizen. De huismus, merel en fuut hebben zich aangepast aan de woonomgeving van de mens. Kruimels op het terras, bessen aan de struiken en vissen in de vijvers maken dat zij bij voorkeur dicht bij ons verblijven. Ook wilde stadsplanten, egels en dwergvleermuizen wonen in de buurt omdat de stad beschutting, warmte, veiligheid en voedsel biedt.
Het liefst kruipt de natuur in oude huizen, met hun kieren, randjes en oneffenheden. De vleermuis kruipt via de open stootvoegen in de beschutte spouw, de huismus onder de dakpannen en mossen en kleine planten groeien op de kalkrijke mortel tussen de bakstenen.
Onze nieuwe circulaire huizen zijn daarentegen strak gedetailleerd en stevig geïsoleerd. Een mooie en noodzakelijk ontwikkeling maar daardoor zijn er weinig aanhechtingspunten voor de natuur. We zullen een handje moeten helpen.

Zie op de Dutch Design week, the Exploded View, Ketelhuisplein

  • 1- Zorg voor nestkasten. Geïntegreerd in de gevel, onder de dakrand of als onderdeel van het dak.